• Посилання скопійовано

Як зареєструвати ТОВ онлайн: алгоритм дій від Мін'юсту

Зареєструвати ТОВ можна на порталі «Дія». Тривалість такої процедури – не більше 30 хвилин

Як зареєструвати ТОВ онлайн: алгоритм дій від Мін'юсту

Вести бізнес в Україні можна як підприємець – ФОП або через юридичну особу, однією з форм якої є Товариство з обмеженою відповідальністю. Наразі зареєструвати компанію та внести зміни до установчих документів можливо усього в кілька кліків! Усе завдяки доступним відповідним електронним послугам, які роблять взаємодію громадянина і бізнесу з державою не лише прозорою та зручною, але й мінімізують можливість поширення пандемії. Повідомляє Мін'юст на стовй сторінці в Facebook.

Тож, розповідаємо, як онлайн зареєструвати підприємство:

Перед тим, як відкрити ТОВ, засновники повинні з’ясувати і затвердити наступні моменти:

  • назва юридичної особи (вона повинна бути затверджена як в повній, так і в скороченій формах);
  • дані про бенефіціарного власника (якщо такий є) або обґрунтувати причину його відсутності;
  • місця розташування ТОВ;
  • відомості про кожного із засновників;
  • види запланованої діяльності підприємства з подальшим їхнім відображенням у кодах КВЕД;
  • розмір статутного капіталу із зазначенням точної частки кожного учасника ТОВ;
  • контактну інформацію юрособи;
  • установчий документ (положення, статут тощо), який буде обумовлювати подальші кроки реєстрації ТОВ;
  • найменування керуючого органу (зафіксоване протоколом зборів засновників).

Зареєструвати ТОВ не виходячи з будинку можна на порталі "Дія" за посиланням, витративши на всю процедуру не більше 30 хвилин.

Онлайн-послуга забезпечить онлайн-реєстрацію ТОВ з можливістю формування необхідної редакції модельного статуту шляхом вибору відповідних пунктів або використання редакції за замовчуванням.

Одночасно можна подати заяву на застосування спрощеної системи оподаткування та реєстрацію платником податку на додану вартість (ПДВ).

Діючі ТОВ, що працюють на підставі власної редакції установчих документів, отримують можливість дистанційно перейти на модельний статут без необхідності відвідувати центри надання адміністративних послуг чи суб’єктів державної реєстрації особисто.

Найперше і найнеобхідніше, що знадобиться під час реєстрації, це – кваліфікований електронний підпис.

Потрібно зареєструватися або авторизуватися у кабінеті громадянина на порталі "Дія".

Далі необхідно заповнити онлайн-форму на отримання послуги, обрати потрібні вам опції модельного статуту або обрати редакцію статуту “за замовчуванням”.

Після цього автоматично буде сформовано заяву, статут, протокол зборів засновників та надіслано на реєстрацію ТОВ до державного реєстратора.

Розгляд документів здійснюється протягом 24 годин після надходження, окрім вихідних та святкових днів.

 

Як отримати повідомлення про реєстрацію ТОВ

Після подання заяви її статус можна перевірити в кабінеті громадянина. Повідомлення про вдалу реєстрацію чи відмову також з’явиться у кабінеті громадянина і буде відправлено на електронну пошту.

Щойно ТОВ буде зареєстровано, запис про це з’явиться в Єдиному державному реєстрі. З цього моменту ви можете отримати виписку з реєстру в кабінеті громадянина, роздрукувати його й користуватися, як будь-яким іншим документом. Інформація про взяття на облік платників податків з’явиться в Реєстрі.

 

Від редакції: Ми вирішили перевірити та порівняли два варіанта реєстрації ТОВ через портали – Онлайн Будинок Юстиції та Портал «Дія». Про результати нашого експерименту читайте тут.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»