• Посилання скопійовано

Документація зі землеустрою виключно в е-формі: Кабмін схвалив законопроєкт

Законопроєктом передбачається встановити вимоги до електронної форми документації зі землеустрою

Документація зі землеустрою виключно в е-формі: Кабмін схвалив законопроєкт

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформує, що 2 грудня рішенням Уряду прийнято з доопрацюванням у дводенний термін законопроект, який уніфікує деякі виді документації із землеустрою, оптимізує процеси у сфері земельних відносин. Документ розроблено на виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

«Цей законопроект спрощує процес виготовлення документації із землеустрою, нівелює прояви корупційних ризиків органами виконавчої влади та місцевого самоврядування при погодженні та затвердженні документації із землеустрою, а також зменшує часові затрати на проведення робіт із землеустрою. Крім того, документом передбачається нормативне закріплення ведення документації із землеустрою виключно в електронній формі», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, документом передбачається:

– встановити вимоги до електронної форми документації із землеустрою, а саме: формат зображення, формат та розмір файла, цифрова якість;

– визначити чіткі положення пояснювальної записки, яка є складовою всіх видів документації із землеустрою, із зазначенням у ній інформації про:

  • існуючі та проектні характеристики об’єкта землеустрою (цільове призначення, категорія земель, угіддя);
  • наявність обмежень у використанні об’єкту землеустрою;
  • наявність обтяжень прав на земельні ділянки;
  • проведені обстежувальні, вишукувальні, топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи;
  • відомості про ґрунти;
  • відомості про зелені насадження.

– вилучення зі складу документації із землеустрою неактуальних документів. (середньому документація із землеустрою складається із 20 складових, а буде 15 складових).

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»