• Посилання скопійовано

З 3 вересня діють спрощені умови роботи для малих виробництв виноробної продукції

9 серпня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №9030 щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення госпдіяльності малих виробництв виноробної продукції, а 30 серпня Закон №3303 було підписано Президентом. З 3 вересня почали діяти нові умови

З 3 вересня діють спрощені умови роботи для малих виробництв виноробної продукції

9 серпня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №9030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції». Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

30 серпня Президент підписав відповідний Закон №3303 (про це йдеться в картці законопроєкту). З текстом Закону можна ознайомитися тут. Він був опублікований в "Голосі України" 2 вересня, а почав діяти з 3 вересня.

Закон має на меті:

  • привести національне законодавство у відповідність до міжнародних практик та сучасних трендів розвитку виноробної галузі;
  • зняти необґрунтовані адміністративні бар’єри для діяльності суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових;
  • створити сприятливі умови для розвитку малих виробництв виноробної продукції в Україні.

Докладніше про те, що пропонується змінити в законодавстві, ми писали тут.

Також ВРУ прийняла у першому читанні законопроєкт №9139 щодо винограду та продуктів виноградарства.

Метою законопроєкту є створення єдиної державної інформаційної системи «Виноградарсько-виноробний реєстр», яка включатиме відомості про: виробників винограду; виноробної продукції; виноградні ділянки; обов’язкові декларації та інші дані про виноробну продукцію, передбачені цим законом, внесення відомостей до якого має обов’язковий характер.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»