• Посилання скопійовано

Янукович дозволив здійснювати зовнішньоекономічні розрахунки в гривні

Закон від 20.12.2011 р. №4205-VI

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4205-VI Про внесення змін до статті 7 декрету Кабінету міністрів України Про систему валютного регулювання і валютного контролю щодо розширення сфери використання валюти України.

Закон дозволяє здійснювати зовнішньоекономічні розрахунки у гривні без індивідуальної ліцензії.

Крім того, згідно з документом, всі розрахунки між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту повинні здійснюватися в порядку, встановленому Національним банком України.

Регулятор очікує, що "введення в законодавство передбачених законопроектом норм дозволить зменшити навантаження на валютний ринок України, буде сприяти усуненню валютних ризиків українських експортерів та імпортерів за зовнішньоторговельними операціями шляхом переорієнтації проведення розрахунків за ними в гривнях, а також поліпшенню позиції національної валюти на міжнародних ринках".

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»