• Посилання скопійовано

Україна відмінила квоти для авто з узбекистану

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відмінила загороджувальні заходи, запроваджені для автомобілів з Узбекистану в листопаді 2011 року

Відповідне повідомлення «Про скасування застосованих Україною заходів у відповідь на дискримінаційні дії Республіки Узбекистан щодо законних прав та інтересів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України при реалізації автомобілів українського походження на ринку Республіки Узбекистан», опубліковано 27 січня в офіційній пресі.

Рішення про скасування санкцій щодо до Узбекистану було ухвалено на засіданні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі 23 січня 2012 року і набирає чинності з дня опублікування.

«Рішення комісії було ухвалене за наслідками розгляду матеріалів, підготовлених Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Комісією встановлено, що узбецька сторона врегулювала питання щодо припинення дискримінаційних дій щодо законних прав та інтересів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України при реалізації автомобілів українського походження на ринку Республіки Узбекистан шляхом прийняття постанови Президента Республіки Узбекистан «Про додаткові заходи щодо впорядковування ввезення на територію Республіки Узбекистан автотранспортних засобів» від 13 грудня 20011 року №1073».

Комісія доручила Мінекономрозвитку підготувати відповідний проект постанови КМУ та винести його на розгляд уряду.

Нагадаємо, з 15 листопада набрала чинності постанова КМУ №1073 «Про запровадження режиму ліцензування та встановлення квот на імпорт легкових автомобілів з Республіки Узбекистан» (http://news.dtkt.com.ua/show/ukr/article/13994.html), згідно з якою до 2015 року Узбекистан може імпортувати в Україну не більше трьох автомобілів на рік.

Раніше Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі встановила, що узбецька сторона запровадила різні ставки акцизного збору для автомобілів походженням з Республіки Узбекистан, Російської Федерації та з третіх країн (зокрема з України).

Також нагадаємо, в Україні реалізуються дві моделі виробництва UZ-Daewoo — Matiz і Nexia. За даними AUTO-Consulting, у 2010 році в Україні було продано 3109 одиниць, а за 9 міс. 2011 — 5205 автомобілів узбецького виробництва.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»