• Посилання скопійовано

Сплата мита і ПДВ векселем при імпорті не передбачена

Відповідно до Митного кодексу України, ст. 58, п. 7.: «Платежі не обов’язково повинні бути здійснені у вигляді переказу грошей (зокрема, але не виключно). Такі платежі можуть бути здійснені шляхом акредитива, інкасування або за допомогою інших розрахунків (вексель, передача цінних документів тощо)». Як можна оплатити ввізне мито та ПДВ за допомогою векселя?

Повідомляємо, що стаття 58 Митного кодексу України (далі — Кодекс) визначає метод визначення митної вартості за ціною договору (контракту) щодо товарів, які імпортуються (вартість операції).
Імпорт (випуск для вільного обігу)? це митний режим, відповідно до якого іноземні товари після сплати всіх митних платежів, встановлених законами України на імпорт цих товарів, та виконання усіх необхідних митних формальностей випускаються для вільного обігу на митній території України, що встановлено частиною першою статті 74 Кодексу.
При митному оформленні товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, сплачуються:
— ввізне мито відповідно до частини першої статті 286 Кодексу, за ставками, встановленими Законом України від 05.04.2001 р. №2371-ІІІ «Про Митний тариф України»;
— ПДВ — згідно з Податковим кодексом України за ставкою 20% від бази оподаткування до 31.12.2013 р. включно, а з 01.01.2014 р. — за ставкою 17%.
Застосування вексельної форми сплати ввізного мита та податку на додану вартість при митному оформленні товарів, які імпортуються, законодавством не передбачено.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»