• Посилання скопійовано

Відкриття і експлуатація митного складу та складу тимчасового зберігання

Лист ДМСУ від 31.08.2012 р. №12/1-12.1/2820 «Щодо дозволів на відкриття та експлуатацію митного складу та складу тимчасового зберігання»

ДМСУ роз’яснила питання щодо дозволів на відкриття та експлуатацію митного складу та складу тимчасового зберігання (лист №12/1-12.1/2820).
Провадження видів діяльності, зазначених у п. 2 — 6 ст. 404 Митного кодексу (а саме: відкриття та експлуатація магазину безмитної торгівлі, митного складу, вільної митної зони комерційного або сервісного типу, складу тимчасового зберігання, вантажного митного комплексу) може здійснюватися протягом 3 місяців (до 01.09.2012) з дня набрання чинності Кодексом на підставі відповідних документів дозвільного характеру, чинних станом на останній день місяця, що настає за місяцем, в якому опубліковано Кодекс.
Дозволи на відкриття та експлуатацію митного складу та на відкриття та експлуатацію складу тимчасового зберігання надаються митницями, в зонах діяльності яких розташовані відповідні території, приміщення, резервуари, холодильні чи морозильні камери, криті чи відкриті майданчики, які можуть використовуватися при провадженні цих видів діяльності (ч. 3 ст. 406 Кодексу).
Заінтересовані госпсуб'єкти повинні перемістити товари, які зберігаються на митних ліцензійних складах і складах тимчасового зберігання, утримувачами яких не отримано дозвіл на відповідний вид діяльності, у строки, встановлені ч. 2 ст. 429 та ч. 2 ст. 441 Кодексу.
Митний орган нагадує, що наказами Мінфіну від 28.05.2012 р. №613 і від 16.07.2012 г. №835 затверджено Положення про склади тимчасового зберігання та Порядок надання складським об'єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу, які набрали чинності 24.08.2012 та 21.08.2012 відповідно.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»