• Посилання скопійовано

Свідоцтво про реєстрацію ЗЕД-контрактів на Аграрній біржі надавати на митниці не потрібно

Лист ДМСУ від 24.09.2012 р. №11.1/1.2-16.3/10646-ЕП

Під час митного оформлення сільгосппродукції митники не мають права перевіряти наявність Свідоцтва про реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі та наявність відомостей про таку реєстрацію у зовнішньоекономічному контракті.
Державна митна служба України листом від 24.09.2012 р. №11.1/1.2-16.3/10646-ЕП надала роз'яснення щодо контролю митними органами реєстрації зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі.
У листі звертається увага на те, що згідно з положеннями ст. 197 Митного кодексу України митні органи контролюють документи, які підтверджують дотримання обмежень щодо переміщення окремих видів товарів через митний кордон України та видаються держорганами або іншими юрособами, уповноваженими на їх видачу, якщо подання таких документів митним органам передбачено законами України.
На виконання зазначеної статті Кабмін прийняв постанову від 21.05.2012 р. №436 «Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження переміщення через митний кордон України». Цією постановою також визначено перелік документів, які видаються держорганами або іншими юрособами, уповноваженими на видачу цих документів, для подання митним органам під час пропуску товарів через митний кордон України та їх митному оформленні. Митники звертають увагу на те, що до зазначених переліків не включено, зокрема, такі документи, як Свідоцтво про реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі та зовнішньоекономічний контракт, зареєстрований на Аграрній біржі, бо законами України не передбачено подання митним органам цих документів.
У зв'язку з цим з моменту набрання чинності новим Митним кодексом (тобто з 01.06.2012 р.) немає законодавчих підстав для контролю митними органами наявності Свідоцтва про реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі та наявності у зовнішньоекономічному контракті відомостей про його реєстрацію на Аграрній біржі при митному оформленні сільгосппродукції.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»