• Посилання скопійовано

Строки та порядок декларування валютних цінностей визначатимуться Мінфіном

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» ДПС оприлюднила проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України»

Змінами передбачено, що валютні цінності та інше майно, які належать резидентам на праві власності та перебувають за межами України, підлягають обов’язковому декларуванню цими резидентами органам ДПС у порядку і строки, установлені Міністерством фінансів (у чинній редакції — НБУ).
Фінансовий контроль за валютними операціями, що провадяться резидентами і нерезидентами на території України, здійснює центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної податкової політики (у чинній редакції — Державна податкова інспекція України).
Що стосується порушень, то за невиконання резидентами вимог щодо декларування валютних цінностей та іншого майна передбачений штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожен звітний період.
Закон набирає чинності з дня його опублікування.
Проект Закону дивіться тут >>

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»