• Посилання скопійовано

Переміщення товарів у СЕЗ «Крим»: як оформити митні документи?

ДФСУ роз'яснила особливостi здiйснення митних формальностей, пов'язаних з перемiщенням товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення через адмiнiстративний кордон вiльної економiчної зони "Крим"

Переміщення товарів у СЕЗ «Крим»: як оформити митні документи?

ДФСУ у  листі від 26.09.2014 р. № 5626/7/99-99-24-01-06-17 надала роз’яснення щодо особливостей здiйснення митних формальностей, пов'язаних з перемiщенням товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення через адмiнiстративний кордон ВЕЗ "Крим".

Зокрема, зазначено, що при переміщенні:

1) українських товарiв з iншої територiї України на територiю ВЕЗ "Крим" для помiщення їх у митний режим вiльної митної зони застосовується митна декларацiя типу "ЕК 24 ХХ", де ХХ - вiдповiдний лiтерний код типу декларацiї згiдно з Класифiкатором типiв декларацiй, затвердженим наказом Мiнфiну вiд 20.09.2012 N 1011 та додатком 3 до цього листа.

2) iноземних товарiв через iншу територiю України з подальшим їх ввезенням на територiю ВЕЗ "Крим" застосовуються:

  • для доставки у зону дiяльностi Херсонської або Запорiзької митниць - МД типу "IМ 24 ЕЕ" (якщо декларантом цих товарiв є резидент України iз мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) на iншiй територiї України), "ТР 81 AA" або документи, що використовуються для декларування товарiв i транспортних засобiв комерцiйного призначення у митний режим транзиту;
  •  для помiщення iноземних товарiв у митний режим вiльної митної зони - вiдповiдно МД типу "IМ 24 ДЕ" або "IМ 24 АА". 

3) товарiв з територiї ВЕЗ "Крим" на iншу територiю України застосовуються типи митних декларацiй з урахуванням митного режиму, дозволеного Митним кодексом України, в який помiщуються товари. При цьому, якщо митне оформлення товарiв у вiдповiдний митний режим (крiм внутрiшнього транзиту) проводиться не Херсонською чи Запорiзькою а iншою митницею, то доставка товарiв до такої iншої митницi оформлення здiйснюється за МД типу "ТР 81 AA" або документом, що використовується для декларування товарiв i транспортних засобiв комерцiйного призначення у митний режим транзиту..

4) товарiв з територiї ВЕЗ "Крим" iншою територiєю України з подальшим їх вивезенням за межi iншої територiї України (у тому числi товарiв українського походження), застосовується МД типу "ЕК 11 АА" (у встановлених законодавством випадках - за умови обов'язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежiв).

Нагадаємо, що вільну економічну зону «Крим» створено Законом № 1636-VII з 27 вересня 2014 р. на 10 років (див. «У Криму на 10 років створено вільну економічну зону»)

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»