• Посилання скопійовано

Мінфін оприлюднив проект Плану дій з реформування митниці

Серед напрямків, які містить проект Плану дій, є законодавство, організація і управління, митна етика, митні зобов’язання, сприяння торгівлі, безпека ланцюга постачання, управління ризиками, контроль на кордоні та всередині країни, правоохоронна та слідча діяльність, митний транзит тощо

Мінфін оприлюднив проект Плану дій з реформування митниці

В рамках реформи митниці, яку проводить Мінфін спільно з Урядом, наприкінці березня 2017 р. була схвалена Концепція реформування ДФС, зокрема митного напряму. Концепція була підготовлена Мінфіном з урахуванням рекомендацій МВФ, митних стандартів ЄС та рекомендаціях митно-прикордонної служби США. 

Для імплементації Концепції Міністерство фінансів розробило проект Плану дій з реформування митниці, що передбачає 19 напрямів, у яких будуть впроваджуватися зміни.

До розробки проекту Плану дій Мінфін залучав народних депутатів, представників бізнесу, експертного середовища та громадськості. Тому фінальний документ містить зведені пропозиції всіх зацікавлених сторін, що дозволило знайти баланс інтересів держави і бізнесу.

Серед напрямків, які містить проект Плану дій, є законодавство, організація і управління, митна етика, навчання, комунікація, управління кадровими ресурсами, митні зобов’язання, сприяння торгівлі, безпека ланцюга постачання, управління ризиками, контроль на кордоні та всередині країни, правоохоронна та слідча діяльність, митний транзит, пост-митний контроль і митний аудит, права інтелектуальної власності, інформаційні та комунікаційні технології, інфраструктура та обладнання, митна лабораторія, внутрішній аудит.

Кожен із напрямків передбачає чіткий перелік заходів для реалізації реформи митниці - з конкретними датами, відповідальними органами та чітко прописаними актами, які потрібно розробити чи в які потрібно внести зміни для досягнення поставлених задач.

Наприкінці липня проект Плану дій з реформування митниці буде винесено на розгляд Уряду.

Завантажити документ>>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»