• Посилання скопійовано

Визначено нову процедуру заповнення та видачі сертифіката з перевезення товару EUR.1

Мінфін затвердив Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1

Визначено нову процедуру заповнення та видачі сертифіката з перевезення товару EUR.1

Мінфін наказом від 20.11.2017 р. №950 затвердив Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1.

Цей Порядок визначає процедуру заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 відповідно до положень Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ, Угоди про сільське господарство між Україною та Королівством Норвегія, Угоди про сільське господарство між Україною та Ісландією, Угоди про сільське господарство між Україною та Швейцарською Конфедерацією, Угоди про вільну торгівлю між Урядом України та Урядом Чорногорії та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, а також інших міжнародних договорів України, укладених у встановленому законом порядку, якими передбачено ідентичну процедуру заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1.

Сертифікат з перевезення (походження) товару EUR.1 заповнюється та видається відповідно до положень вищезазначених Угод, ст. 46 гл. 7 розд. II й п. 14 ч. 2 ст. 544 гл. 74 розд. XX Митного кодексу та цього Порядку.

Сертифікат видається у разі, якщо його потрібно пред'явити як доказ, що товар(и) відповідає(ють) вимогам правил визначення преференційного походження, встановлених Угодами, при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

Сертифікат видається посадовою особою митниці під час здійснення експорту товару(ів) за місцем здійснення його (їх) митного оформлення або після експорту товару(ів) у випадках, встановлених Угодами, за місцем здійснення митного оформлення товару(ів) або за місцем державної реєстрації експортера.

Для отримання сертифіката експортер або уповноважений представник повинен подати структурному підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката, заяву та документи, визначені п. 3 розд. III Порядку.

Рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката приймається у найкоротший строк, але не більше восьми робочих годин після реєстрації заяви у структурному підрозділі митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката, разом із документами, зазначеними у п. 3 розд. III Порядку.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 26.12.2017 р. за №1563/31431 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»