• Посилання скопійовано

Сплатили аванс за заборонені товари з РФ: за яких умов їх можна ввезти

Ввезення заборонених товарів та їх митне оформлення дозволяються на суму здійсненої суб’єктами господарської передоплати за поставку таких товарів

Сплатили аванс за заборонені товари з РФ: за яких умов їх можна ввезти

ДФСУ розповідає, що п. 1 постанови КМУ від 30.12.2015 р. №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» (зі змінами, внесеними постановою КМУ від 05.07.2019 р. №605) установлено, що ввезення товарів за переліком згідно з додатком до цієї постанови та їх митне оформлення дозволяються на суму здійсненої суб’єктами господарської діяльності України передоплати за поставку таких товарів, якщо зазначена передоплата була здійснена до введення в дію застосованої цією постановою заборони та за умови попереднього отримання документального підтвердження здійснення такої передоплати Державною фіскальною службою від банківської установи за зверненням суб’єкта господарської діяльності України.

Державна фіскальна служба веде електронний реєстр отриманих від банківських установ підтверджень здійснення передоплати за поставки товарів суб’єктами господарської діяльності України, інформує таких суб’єктів про отримання підтверджень та забезпечує доступ митниць до зазначеного реєстру.

Електронний реєстр отриманих від банківських установ підтверджень буде вестись за допомогою вебсервісу ДФС обміну митною інформацією.

Веб-сервіс ДФС обміну митною інформацією >>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»