• Посилання скопійовано

З 1 лютого під час ввезення та транзиту товарів слід підтверджувати сплату мита

З 1 лютого під час ввезення та транзиту більшості товарів необхідно надавати забезпечення сплати митних платежів

З 1 лютого під час ввезення та транзиту товарів слід підтверджувати сплату мита

ДМСУ розповідає, що з 1 лютого 2023 року втрачають чинність пункти 5 і 6 переліку товарів, затвердженого постановою КМУ від 27.09.2022 №1091, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Із зазначеної дати ввезення та/або переміщення територією України транзитом більшості товарів потребуватиме надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Особа, на яку покладається обов'язок зі сплати митних платежів, самостійно обирає один зі способів забезпечення сплати митних платежів:

  • грошову заставу;
  • індивідуальну гарантію;
  • загальну гарантію (за наявності у підприємства  відповідної авторизації);
  • звільнення від гарантії (за наявності у підприємства відповідної авторизації);
  • книжку МДП;
  • книжку (карнет) А.Т.А.

Додатково повідомляємо, що гарантія є зобов'язанням гаранта щодо виплати на вимогу митного органу коштів у межах розміру гарантії та в порядку і строки, визначені Митним кодексом України, у разі невиконання особою обов'язку зі сплати митних платежів.

Гарантія видається гарантом особі, на яку покладається обов'язок зі сплати митних платежів, у формі документа.

Реєстр гарантів розміщено на офіційному вебсайті Державної митної служби України за посиланням та на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

***

Читайте також: Затверджено перелік товарів, які ввозяться в Україну чи переміщуються транзитом без сплати митних платежів

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»