• Посилання скопійовано

Чи потрібно українцям за кордоном двічі сплачувати податки: відповіді Мінфіну

Мінфін у зв’язку з численними запитами щодо подвійного оподаткування доходів українських громадян, які тимчасово перебувають за кордоном, навів відповіді від 8 країн

Чи потрібно українцям за кордоном двічі сплачувати податки: відповіді Мінфіну

У зв’язку з численними запитами платників податків щодо податкового резидентства та оподаткування доходів українських громадян, які тимчасово перебувають за кордоном у період дії в Україні воєнного стану, Міністерством фінансів України розроблено анкету з описом можливих ситуацій, у яких опинилися за кордоном громадяни України, та переліком питань, що виникають у зв’язку з цим.

Анкета була доведена через дипломатичні канали до відома компетентних органів європейських країн, США та Канади з проханням надати відповідь.

Інформація, зібрана за допомогою цієї анкети, публікується у розрізі країн, від яких отримані відповіді:

Якщо у вас виникли додаткові запитання, ви можете надіслати їх на електронну адресу: presa@minfin.gov.ua.

***

Від редакції: Раніше ми вказували, що Гетманцев у своєму Телеграм-каналі наводив розʼяснення щодо необхідності подавати декларації українським біженцям за 2022 рік. За ним подавати декларації повинні тільки податкові резиденти України.

А 1 травня Южаніна у своєму Телеграм-каналі навела відповіді ДПС на свій запит щодо декларування українцями, які виїхали з України у зв’язку з війною, іноземних доходів, у тому числі допомоги, та щодо статусу їх податкового резидентства. Про це ми пишемо тут.

Але бізнес чекає, що влада вирішить питання щодо подвійного оподаткування біженців. Про це ми писали тут.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»