• Посилання скопійовано

Нюанси ввезення без сплати ПДВ та мита товарів для сталого постачання електроенергії: розʼяснює ДМС

З 21 травня 2023 року товари із Переліку №224 знову дозволяється ввозити без ПДВ та ввізного мита тим CГ, які до 1 квітня 2023 р. повністю або частково здійснили попередню оплату за них

Нюанси ввезення без сплати ПДВ та мита товарів для сталого постачання електроенергії: розʼяснює ДМС

ДМСУ розповідає, що з метою відновлення енергетичної інфраструктури постановою КМУ від 29.11.2022 №1340 було розширено перелік товарів для боротьби з COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ та сплати ввізного мита.

Попередньо Урядом було визначено термін дії цієї постанови – до 1 квітня 2023 року.

Рішенням КМУ від 19.05.2023 №501 відновлено дію постанови КМУ від 29.11.2022 №1340 – до 30 червня 2023 року. 

Так, починаючи з 21 травня 2023 року товари із зазначеного переліку знову дозволяється ввозити без ПДВ та ввізного мита тим суб’єктам господарювання, які до 1 квітня 2023 р. повністю або частково здійснили попередню оплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари (за умови документального підтвердження від банку здійснення таким суб’єктом господарювання попередньої оплати).

***

Читайте також: Уряд відновив пільги з ПДВ та мита з імпорту товарів для боротьби з COVID-19

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»