• Посилання скопійовано

Чи виникають черги на кордоні через нові правила митного оформлення?

Комітет уважно стежить за ситуацією навколо оформлення митницею вантажів у зв'язку зі скасуванням митних спрощень з 07.11.2023. Гетманцев підкреслив, що черг на терміналах немає, а ті, що подекуди виникають, ліквідовуються за декілька годин

Чи виникають черги на кордоні через нові правила митного оформлення?

Нагадаємо, що  з 7 листопада 2023 року на виконання Плану гармонізації митного законодавства України до митного законодавства ЄС суттєво змінюються умови митного контролю та оформлення як імпортних, так і експортних вантажів. Зокрема, компанії, які не встигли до 7 листопада 2023 року отримати відповідні спрощення та переваги, передбачені Митним кодексом України або Конвенцією про режим спільного транзиту (статус АЕО – авторизованого економічного оператора), будуть вимушені пред’являти товари митниці. 

Тобто йдеться про необхідність доставлення товарів в зону митного контролю відповідних митниць, в яких проводиться митне оформлення. 

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі повідомив, що Комітет уважно стежить за ситуацією навколо оформлення митницею вантажів у звʼязку зі скасуванням митних спрощень з 07.11.2023.

Черг на терміналах немає, а ті, що подекуди виникають, ліквідовуються за декілька годин. Митниця відпрацьовує задовільно. Працює без вихідних, а там, де потрібно, - цілодобово.

Гетманцев також підкреслив, що складною залишається ситуація із блокуванням з боку Польщі трьох переходів, на які припадає 40% експортно-імпортних операцій автомобільним транспортом.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»