• Посилання скопійовано

Мінфін готує зміни до Положення про митні декларації

Положення про митні декларації приводять у відповідність до Закону №3613-IX. Нагадаємо, ним передбачено, що експорт товарів до 1000 євро проводитиметься без митного оформлення

Мінфін готує зміни до Положення про митні декларації

4 червня 2024 року Мінфін оприлюднив проєкт постанови КМУ “Про внесення змін до Положення про митні декларації” (завантажити).

Його розроблено з метою приведення законодавства з питань митної справи у відповідність до Закону України від 20.03.2024 №3613-IX. Нагадаємо, що змінами до статті 236 МКУ, які внесені цим Законом, надається можливість поміщення у митний режим експорту товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що переміщуються (пересилаються) юридичними особами, в тому числі громадянами-підприємцями, за межі митної території України у міжнародних поштових або експрес-відправленнях, шляхом подання оператором поштового зв’язку або експрес-перевізником додаткового реєстру міжнародних поштових або експрес-відправлень у випадках, визначених цією статтею Кодексу.  Тобто без митної декларації.

З огляду на це у Положенні уточнено:

1) у випадках, визначених частиною дванадцятою статті 236 МКУ, допускається для декларування товарів заповнення додаткового реєстру міжнародних поштових або експрес-відправлень замість митної декларації за формою єдиного адміністративного документа;

2) товари, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях, декларуються шляхом подання митному органу:

- додаткового реєстру міжнародних поштових відправлень у разі пересилання декларантом (крім громадянина) за межі України товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує суми, еквівалентної 1000 євро, якщо:

  • товари поміщуються у митний режим експорту;
  • на товари не встановлено вивізне мито;
  • на товари не встановлено обмеження щодо їх вивезення за межі митної території України відповідно до статті 197 МКУ;

- додаткового реєстру міжнародних поштових відправлень у разі відправлення за межі митної території України оператором поштового зв’язку міжнародних поштових відправлень, що підлягають поверненню відправнику.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»