• Посилання скопійовано

Щодо визначення у 2012 році вартості основних засобів

Положеннями підпункту 14.1.138 статті 14 ПКУ визначено, що основні засоби — це матеріальні активи, у т. ч. запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних та архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 2500 грн, невиробничих основних засобів та матеріальних активів), що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника податку, вартість яких перевищує 2500 грн і поступово зменшується у зв’язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад 1 рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

Разом з тим, згідно з п. 14 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ у 2011 році норматив для основних засобів, визначений у пп. 14.1.138 статті 14 ПКУ, встановлювався у розмірі 1000 грн.

Отже, з 01.01.2012 р. відповідні матеріальні активи вважаються основними засобами, якщо:

— об’єкти призначені для використання у господарській діяльності платника податків;

— вартість окремого об’єкта становить понад 2500 грн;

— очікуваний строк корисного використання (експлуатації) окремого об’єкта з дати введення його в експлуатацію перевищує один рік.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»