• Посилання скопійовано

У податковій пояснили, як отримати IT-пільги

Компанія повинна пройти реєстрацію, щоб працювати у спеціальному податковому режимі

У ДПС України розповіли про те, які документи слід надати ІТ-компаніям, які бажають працювати у спеціальному податковому режимі.
Нагадаємо, йдеться про закон №5091-VІ «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції» (законопроект №9744). Закон опубліковано 2 серпня 2012 р. і вже набрав чинності, проте спеціальний режим почне діяти щойно з 1 січня 2013 р. Спеціальний податковий режим, який триватиме 10 років, включає, серед іншого, ставку податку на прибуток у розмірі 5% і скасування ПДВ.
Як пояснили журналістові ЛІГАБізнесІнформ у ДПС, компанія, яка відповідає описаним у Законі критеріям і хоче зареєструватися для роботи в особливому режимі, повинна зробити таке:
1. Подати реєстраційну заяву до органу ДПС за місцезнаходженням компанії. Заява подається керівником або представником юрособи-платника (з документальним підтвердженням особи та повноважень) не пізніше ніж за 30 днів до початку звітного (податкового) кварталу, з якого зазначений суб'єкт планує отримати право на використання особливостей оподаткування.
2. У реєстраційній заяві зазначити підстави для реєстрації компанії як суб'єкта, який застосовує особливості оподаткування.
3. Разом із реєстраційною заявою подати: фінансову звітність, копії первинних документів (засвідчені підписом платника податків або його посадовою особою та печаткою (за її наявності) або в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб, якщо такі документи створюються ним в електронній формі), які підтверджують право на використання особливостей оподаткування.
Форма реєстраційної заяви затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики, за погодженням з центральним органом виконавчої влади з питань науки, інновацій та інформатизації України.
До затвердження форми реєстраційної заяви вона подається платником податків (разом із відповідними документами) у довільній формі.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»