• Посилання скопійовано

Договір про спільну діяльність: роз'яснення податкової

Внесення учасником спільної діяльності майна як вкладу відображається в податковому обліку такого платника як продаж такого майна

За договором про спільну діяльність сторони (учасники) зобов'язуються спільно діяти без створення юридичної особи для досягнення певної мети, що не суперечить закону. Про це повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Слов'янської ОДПІ Донецької області.
У повідомленні йдеться, що спільна діяльність може здійснюватися на основі об'єднання вкладів учасників (просте товариство) або без об'єднання вкладів учасників. За договором простого товариства сторони (учасники) зобов'язуються об'єднати свої вклади і спільно діяти з метою отримання прибутку або досягнення іншої мети.
Вкладом учасника вважається все те, що він вносить у спільну діяльність (спільне майно), зокрема грошові кошти, інше майно, професійні та інші знання, навики й уміння, а також ділова репутація та ділові зв'язки. Вклади учасників вважаються рівними за вартістю, якщо інше не випливає з договору. Грошова оцінка вкладу учасника проводиться за погодженням між учасниками.
Внесене учасниками майно, яким вони володіли на праві власності, а також вироблена в результаті спільної діяльності продукція та отримані від такої діяльності плоди і доходи є спільною частковою власністю учасників, якщо інше не встановлено договором.
У податковій пояснили, що оскільки господарські відносини між учасниками спільної діяльності прирівнюються до відносин на основі окремих цивільно-правових договорів, то внесення платником податків — учасником спільної діяльності майна як вкладу (товарів, основних засобів, нематеріальних активів) відображається в податковому обліку такого платника як продаж такого майна. Вартість такого майна визначається на рівні вартості, зафіксованої в договорі про спільну діяльність.

Джерело: UBR

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»