• Посилання скопійовано

Спрощено реєстрацію платниками ПДВ та єдиного податку

1 січня 2014 р. набули чинності Закони №441-VII та №443-VII, якими спрощується реєстрація платниками ПДВ та єдиного податку

Спрощено реєстрацію платниками ПДВ та єдиного податку

Починаючи з нового року новостворені госпсуб’єкти – юридичні або фізичні особи під час реєстрації у держреєстратора зможуть одразу подати заяву на реєстрацію платником єдиного податку або платником ПДВ. Для цього разом з реєстраційною карткою таким особам слід подати заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування або реєстраційну заяву про добровільну реєстрацію платником ПДВ. При цьому такі заяви вважатимуться додатками до реєстраційної картки.

Електронна копія реєстраційної заяви, виготовлена шляхом сканування, передаватиметься державним реєстратором до контролюючих органів одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Такі нововведення спрощують процес взяття на облік у органах Міндоходів суб’єктів господарювання. Ці зміни передбачені Законами України від 05.09.2013 р. №441-VII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків» та від 05.09.2013 р. №443-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків».

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»