• Посилання скопійовано

За порушення граничного строку сплати податків - штраф

Якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, він притягується до відповідальності у вигляді штрафу

За порушення граничного строку сплати податків - штраф

Міндоходів розглянуло питання щодо правомірності застосування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків у випадках, коли платником суми податків сплачені на рахунок за кодом класифікації доходів бюджету, відмінним від того, за яким в інформаційній системі органів доходів і зборів проведено нарахування належних до зарахування до бюджету коштів, та повідомляє.

Якщо платник податків неправильно заповнив реквізити платіжних документів або спрямував кошти на неправильний код бюджетної класифікації (тобто не на код, за яким повинні бути погашені податкові зобов'язання), то кошти не надійдуть до відповідного рахунку відповідного району, а отже не погаситься сума податкового зобов'язання платника податків.

Відповідальність за правильність заповнення реквізитів розрахункового документа несе особа, яка оформила цей документ і подала до обслуговуючого банку.

Під час сплати платежів до бюджету зазначається найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім'я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу (Лист Міндоходів від 21.01.2014 р. №1362/6/99-99-18-09-01-15).

Відповідний структурний підрозділ органу доходів і зборів за порушення граничного строку сплати суми грошового зобов'язання складає та направляє платнику податків податкове повідомлення-рішення за формою "Ш" згідно з Порядком направлення органами державної податкової служби податкових повідомлень-рішень платникам податків.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»