• Посилання скопійовано

ДФСУ опрацьовує заяви щодо застосування податкового компромісу

До ДФС надійшло 175 заяв від платників податків щодо застосування податкового компромісу

ДФСУ опрацьовує заяви щодо застосування податкового компромісу

Протягом 15 днів з дня набрання чинності закону України про податковий компроміс до органів Державної фіскальної служби України  надійшло 175 заяв від 171 платника податків.

Із 175 заяв – 93 надійшло від платників з наміром досягнення податкового компромісу до неузгоджених сум податкових зобов’язань щодо яких триває процедура судового оскарження та 27 – щодо яких триває процедура адміністративного оскарження.

Наразі усі заяви знаходяться на стадії узгодження.

Крім того, протягом січня до ДФС звернулися 3 платники для отримання роз’яснень з питань податкового компромісу.

Також фахівцями кол-центру ДФС надано відповіді на 120 запитань платників щодо особливостей цього механізму.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на  додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України  ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.

Відповідно до закону, при застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95 відс. такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться. 

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»