• Посилання скопійовано

Яресько розказала, які зміни чекають податкову реформу

Міністр фінансів Наталія Яресько розповіла, що передбачає майбутня податкова реформа

Яресько розказала, які зміни чекають податкову реформу

Вже на початку наступного місяця Міністерство фінансів планує подати на розгляд Уряду та Верховної Ради проект податкової реформи, над розробкою якою ми зараз активно працюємо разом з представниками бізнес-асоціацій, громадськості, українських та іноземних експертів. Не дивно, що наше бачення того, якою має бути ця реформа, викликає значний інтерес серед бізнесу та населення. Про це у себе на сторінці в Facebook написала міністр фінансів Наталія Яресько.

Вчора це було однією з тем підчас моєї зустрічі з компаніями-членами Європейської Бізнес Асоціації.

Наразі податкова реформа ще в розробці, Міністерство фінансів прораховує потенційний вплив різних податкових моделей на економіку та бюджет нашої країни. Але вже зараз ми можемо чітко сказати, чого ми хочемо досягти цією реформою:

- зменшення податкового навантаження на зарплати; 

- спрощення податкового законодавства; 

- створення рівних умов для роботи всіх підприємств (що означає виведення з тіні одних галузей, ліквідацію невиправданих податкових пільг для інших, тощо), 

- забезпечення стабільності та передбачуваності податкового законодавства в Україні.

Лише створивши стимули для нових інвестицій та виведення бізнесу з тіні, - ми можемо розширити податкову базу, і залучити кошти, вкрай необхідні для фінансування соціальних виплат, субсидій на компенсацію підвищення тарифів, видатків на медицину, освіту, і, звичайно ж, на фінансування нашої національної оборони.

Я дуже вдячна бізнес-спільноті за її увагу до вчорашньої зустрічі, та заохочую її до дискусій щодо податкової реформи, коли її буде за кілька тижнів представлено на розсуд громадськості, Уряду та Верховної Ради.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»