• Посилання скопійовано

Комітет з податкової та митної політики прийняв рішення щодо шести законопроектів у сфері оподаткування

Зокрема, парламенту рекомендовано прийняти за основу законопроекти щодо захисту прав платників ПДВ (в тому числі сільгосптоваровиробників)

Комітет з податкової та митної політики  прийняв рішення щодо шести законопроектів у сфері оподаткування

16 березня Комітет з питань податкової та митної політики на черговому засіданні розглянув та прийняв рішення щодо шести законопроектів у сфері оподаткування. Зокрема, парламенту було рекомендовано прийняти:

1) Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників» (реєстр. №3851-1 від 04.02.216 року). Пропонується:

  • відновити порядок застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників, який діяв у 2015 році,
  • не застосовувати фінансові санкції до сільськогосподарських товаровиробників за допущення помилок у деклараціях з ПДВ,
  • запровадити єдиний публічний Реєстр заяв на бюджетне відшкодування замість діючих з 1 лютого 2016 року двох Реєстрів.

2) Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість» (реєстр. №3810 від 25.01.2016 року), яким пропонується:

  • запровадити єдиний публічний Реєстр заяв на бюджетне відшкодування замість діючих з 1 лютого 2016 року двох Реєстрів;
  • встановити виключний перелік підстав, за яких суми ПДВ по податкових накладних не включатимуться до податкового кредиту;
  • не застосовувати у 2016 році фінансові санкції до сільськогосподарських товаровиробників за допущення помилок у деклараціях з ПДВ в частині застосування спеціального режиму;

 3) Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призупинення індексації нормативної грошової оцінки землі з метою збереження виробничого потенціалу вітчизняних підприємств» (реєстр. №3872 від 02.02.2016 р.). Цим законопроектом пропонується встановити на 2015 та 2016 роки коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель на рівні «1», а також продовжити на 2017 рік чинний на сьогодні порядок розрахунку бази оподаткування єдиним податком для  платників єдиного податку четвертої групи (сільськогосподарських товаровиробників)

 4)  Проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання виробництва та обігу пива" (реєстр. №2971-д), яким пропонується зменшення регуляторного тиску  на виробників пива, у тому числі шляхом відміни ліцензування виробництва, імпорту та експорту пива, а також  приведення норм щодо реклами пива у відповідність до ратифікованої ВРУ Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

5) проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи справляння судового збору» (реєстр.№3552). Прийняття цього проекту, на переконання народних депутатів України – членів Комітету, дасть змогу:

  • запровадити єдиний підхід до визначення ставок судового збору,
  • встановити обґрунтовані та, відповідно, справедливі ставки судового збору, враховуючи соціально-економічну ситуацію в державі,
  • зменшити число осіб, звільнених від сплати судового збору, що приведе до  збільшення  надходжень до Державного бюджету України від його сплати.

Було наголошено, що впровадження положень цього законорпоекту значно підвищить рівень гарантованої Конституцією доступності правосуддя шляхом кращого забезпечення здійснення судочинства та функціонування органів судової влади, матеріально-технічного забезпечення судів та, відповідно, їх фінансової незалежності.

6) Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо регульованих ринків та деривативів)» (реєстр.№3516). Цей проект системно пов’язаний з проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)» (реєстр. № 3498 від 20.11.2015 р.), є похідним від нього та має технічний характер щодо термінології, яка застосовується у Митному кодексі України.

На підставі: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»