• Посилання скопійовано

Мінфін запустив проект з видачі узагальнюючих податкових роз’яснень

28 липня Мінфін запустив проект з видачі узагальнюючих податкових роз’яснень для розв’язання найболючіших питань бізнесу, що випливають з неоднозначного трактування податкового законодавства

Мінфін запустив проект з видачі узагальнюючих податкових роз’яснень

Сьогодні неточність податкового законодавства є причиною багатьох податкових спорів та створює можливості для маніпуляцій з боку ДФС, яка може по-різному трактувати закон, - зазначають у Мінфіні.

Мінфін планує вирішити ключові питання бізнесу шляхом видання узагальнюючих податкових роз’яснень та в подальшому буде активно користуватися цим інструментом для усунення неузгодженостей законодавства. "Це знизить випадки різного трактування законодавства ДФС та платниками податків, а також заощадить кошти та час підприємців на судові спори", - -вважають у Міністерстві.

Проект планують реалізовувати в такому порядку:

- збір інформації від бізнесу щодо найбільш розповсюджених проблем;

- відповідний аналіз, аби надати правильне роз’яснення;

- роз’яснення;

- системне вирішення питання шляхом внесення змін до законодавства.

«Мінфін зацікавлений у розвитку бізнесу, адже розвиток бізнесу означає зростання економіки та надходжень до бюджету. Узагальнюючі податкові роз’янення - це дієвий інструмент зменшення кількості податкових спорів та, відповідно, витрат часу та ресурсів платників податків. Ми плануємо активно використовувати цю можливість для вирішення нагальних питань бізнесу» - зазначила Керівник Проектного офісу реформ при Мінфіні Яна Бугрімова.

У розробці ініціативи взяли участь представники Американської торговельної палати, Європейської бізнес асоціації, Ради бізнес-омбутсмена, ДФС та експерти. Для аналізу проблем та розробки оптимальних пропозицій Мінфін долучив до роботи світову компанію Pricewaterhouse Coopers.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»