• Посилання скопійовано

Порядок розстрочення грошових зобов'язань та податкового боргу - в проекті від Мінфіну

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків»

Порядок розстрочення грошових зобов'язань та податкового боргу - в проекті від Мінфіну

Законом № 1797-VІІІ, серед іншого,  внесено зміни до ПКУ у частині розмежування повноважень Міністерства фінансів та ДФСУ. Зокрема, пп. 19-2.1.2 ПКУ передбачено, що Мінфін затверджує нормативно-правові акти з питань, що належать до компетенції контролюючих органів.

У зв’язку з цим Порядок розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків підлягає затвердженню Міністерством фінансів, а наказ Міндоходів від 10.10.2013 р. № 574 відповідно втратить чинність.

Також Законом №1797 внесено зміни до ст. 100 ПКУ. Зокрема, щодо розрахунку розміру процентів за розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу, порядку прийняття рішень про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу та механізму повідомлення про них або їх погодження з Міністерством фінансів України, запровадження податкової застави у разі розстрочення, відстрочення грошового зобов’язання на суму понад 1 мільйон гривень тощо. 

З огляду на це, розроблено та оприлюднено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків» (завантажити).

Завантажити проект Порядку можна тут>>

Проектом регуляторного акта передбачено приведення нормативно-правового акта у відповідність до Закону № 1797.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акту можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8, e-mail: kabmin_doc@sfs.gov.ua.

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,    e-mail: inform@minfin.gov.ua

Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»