• Посилання скопійовано

Рада поширила норму про "три посилки на місяць" на фізосіб-підприємців

Також ВРУ скоротила термін дії норми про звільнення від сплати ПДВ і акцизів імпорту електромобілів

Рада поширила норму про "три посилки на місяць" на фізосіб-підприємців

Верховна Рада на засіданні в четвер, 21 грудня, ухвалила постанови про усунення неузгодженостей в законі про державний бюджет на 2018 рік і законі про зміни до Податкового кодексу. Про це ми повідомляли тут >>

Як повідомляє портал "Дело", депутати поширили на фізосіб-підприємців прийняту 7 грудня норму про те, що громадяни та юридичні особи надалі можуть ввозити без сплати податків в місяць лише три посилки вартістю до 150 євро. Раніше була можливість в місяць ввозити необмежену кількість посилок вартістю до 150 євро без сплати ПДВ і мита.

Рада 7 грудня також з подачі нардепів Олега Ляшка та Віктора Галасюка звільнила від ПДВ імпорт електромобілів до кінця 2022 року. Сьогодні депутати внесли зміни в термін дії цієї норми: імпорт електромобілів не буде обкладатися ПДВ і акцизом лише один рік - до кінця 2018 року. При цьому депутати уточнили, що податки будуть скасовані в тому числі для електрокарів вітчизняного виробництва.

Парламент також вилучив з Податкового кодексу норму про звільнення від сплати ПДВ послуг таксі-електромобілів, а також операцій з оренди (лізингу, прокату) транспорту з електродвигуном.

Джерело: Діло

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»