• Посилання скопійовано

Можливість реєстрації ПН, сплати податків та звітування з них під час війни: Мінфін має визначити порядок

За Законом №2260 порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником обовʼязків та перелік на підтвердження має визнати Мінфін. Тож незабаром будемо мати відповідні критерії та вже за ними визначати, до якої категорії платників належимо

Можливість реєстрації ПН, сплати податків та звітування з них під час війни: Мінфін має визначити порядок

Нагадаємо, що 25 травня 2022 року Президент В. Зеленський підписав Закон №2260–IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану" (законопроєкт №7360).

26 травня його опубліковано в "Голосі України" №111 (7861).

Тож з 27 травня діє Закон №2260. Ним передбачено багато змін для платників ПДВ щодо реєстрації ПН та РК за місяці війни та з дати набрання чинності й далі. Але це не всі зміни. Також Законом №2260  впроваджується обовʼязковість звітування та сплати податків під час війни у разі можливості їх виконання. Про це ми писали тут та тут

Проте наразі в ПКУ не містяться окремі норми щодо встановлення критеріїв цієї можливості. Та от в опублікованому тексті Закону №2260 у новій редакції п. 69.1 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ зʼявилася окрема норма щодо цього питання.

Так, Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником обовʼязків та перелік на підтвердження має визнати Мінфін. Тож незабаром будемо мати відповідні критерії та вже за ними визначати, до якої категорії платників відносимося. 

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»