• Посилання скопійовано

На прифронтових територіях місцева влада зможе звільняти бізнес від місцевих податків

За проєктом постанови КМУ місцева влада зможе звільняти у 2024 році бізнес від податку за землю, податку на нерухоме майно і ЄП. А Уряд компенсуватиме місцевим бюджетам недоотримані кошти із державного бюджету

На прифронтових територіях місцева влада зможе звільняти бізнес від місцевих податків

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що Уряд ухвалив зміни до порядку, що визначає механізм надання додаткових дотацій місцевим бюджетам.

Через постійні обстріли на прифронтових територіях часто пошкоджується майно підприємств, які є платниками місцевих податків.

Тепер місцева влада зможе звільняти у 2024 році бізнес від податку за землю, податку на нерухоме майно і єдиного податку. А Уряд компенсуватиме місцевим бюджетам недоотримані кошти із державного бюджету.

Йдеться про території, на яких ведуться (велися) бойові дії, згідно з Переліком, затвердженим наказом Мінреінтеграції. Таке рішення необхідне, зокрема, для бізнесу Харківщини, яка зазнає значної шкоди через невибіркові обстріли рф.

Відповідний проєкт акта розроблено Міністерством фінансів України за результатами наради, проведеної Віцепремʼєр-міністеркою Іриною Верещук на виконання доручень Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

 

Від редакції: Поки що немає відповідного проєкту постанови. Про це повідомимо окремо за фактом появи такої інформації.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»