• Посилання скопійовано

Бізнес не підтримує ретроспективного підвищення податків для фінустанов та щомісячну єдину звітність

Ретроспективне підвищення податків для фінустанов підриває довіру бізнесу до влади та суперечить положенням ПКУ, а введення обов'язкової щомісячної звітності з ПДФО для бронювання недоцільне поки не буде чітко визначено механізм бронювання

Бізнес не підтримує ретроспективного підвищення податків для фінустанов та щомісячну єдину звітність

СУП нагадує, що Верховна Рада підтримала законопроєкт №11416-д (повторне перше читання), який передбачає підвищення податків для фінансування Збройних Сил України.

Після тривалих дискусій, у яких Спілка відстоювала інтереси бізнесу, законопроєкт зазнав суттєвих змін. У новій його версії залишились положення щодо:

  • підвищення військового збору з 1,5% до 5%;
  • запровадження військового збору для ФОП 1-ї, 2-ї груп та 4-ої груп у розмірі 10 МЗП та 1% з доходу для ФОП 3-ї групи;
  • впровадження авансових внесків по податку на прибуток для АЗС;
  • збільшення ставки податку на прибуток до 25% для фінансових установ та до 50% для банківських установ;
  • запровадження щомісячної звітності з ПДФО;

Спілка українських підприємців, ФРУ розуміють важливість наповнення Державного бюджету та необхідність належного фінансування ЗСУ, разом з тим виступаємо проти

  • ретроспективного запровадження нових податків (на фінансові та банківські установи). Це підриває довіру бізнесу до влади та суперечить положенням Податкового Кодексу України.
  • обов'язкової щомісячної звітності з ПДФО для бронювання, поки не буде чітко визначено механізм бронювання.

На думку Спілки, ФРУ рішення органів влади мають бути послідовними, обґрунтованими та законними, пошук додаткових фінансових ресурсів має бути рівномірно розподілений між бізнесом і більш ефективною роботою державних органів.

Спрощення податкової системи, зниження адміністративного навантаження та боротьба з корупцією – це ключові кроки для залучення бізнесу до легальної економіки та збільшення податкових надходжень.

Спілка, ФРУ закликають народних депутатів, Міністерство економіки України, Міністерство фінансів України до конструктивного діалогу з бізнес-спільнотою та, окрім збільшення фіскального навантаження на бізнес, знайти рішення проблемних питань бізнесу, які б сприяли його економічному зростанню та розвитку. 

***

Читайте також

Джерело: Спілка українських підприємців

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»