• Посилання скопійовано

Підвищення ставки ПДВ може відбутися у 2025 році, – Гетманцев

За словами Гетманцева, для покриття дефіциту бюджету у 2024 році буде достатньо підвищення податків, але наступного року можуть з’явитися нові потреби, і тоді влада може запланувати збільшення ставок ПДВ

Підвищення ставки ПДВ може відбутися у 2025 році, – Гетманцев

Депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запевняє, що для покриття дефіциту бюджету у 2024 році буде достатньо підвищення податків, але наступного року можуть з’явитися нові потреби.

Розповідає Finance.ua, посилаючись на Українські Новини.

«Поки що позиція уряду така, що достатньо тих змін податків, які ми проголосували в першому читанні. Але ми маємо пам’ятати не тільки про потреби до кінця року, але й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості щодо залучення усіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо», – сказав він.

За його словами, зараз немає підстав підвищувати ставку ПДВ, але у владі не виключають, що таке рішення може з’явитися в майбутньому.

Гетманцев зазначив, що автором пропозиції про підвищення ставки ПДВ може виступити тільки Уряд.

Гетманцев переконаний, що не існує альтернативи підвищенню податків при нинішній ситуації.

***

Читайте також: Підвищення податків, реформа ДПС, ДМС і БЕБ та інші зміни: деталі від Гетманцева та Железняка

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»