• Посилання скопійовано

Ще не підписано Закон про підвищення податків, а в нього вже планують зміни

На робочій групі при комітеті Гетманцева було вирішено додати до законопроєкту №9319 провалену поправку до законопроєкту №11416-д стосовно окремих правил сплати ВЗ для ФОПів

Ще не підписано Закон про підвищення податків, а в нього вже планують зміни

Южаніна у своєму Телеграм-каналі поділилася результатами робочої групи при Комітеті з податкової політики, яка пройшла 21 жовтня.

На ній розглядалися норми законопроєкту  №9319.

Було вирішено додати до цього законопроєкту нюанси дотримання вимог для новостворених резидентів Дія Сіті. Зокрема, до новостворених резидентів Дія Сіті протягом першого року їх діяльності не застосовуватиметься вимога до мінімальної кількості найманих осіб (зараз їх має бути 9 осіб) при зарплаті понад 1200 євро.

Ще додали норму, що товари та послуги, які безоплатно передаються силам безпеки та оборони, не включатимуться до операцій з оподаткування податком на прибуток.

І це ще не все. Гетманцев вирішив додати до законопроєкту №9319 провалену під час голосування за законопроєкт №11416-д поправку №988.

Нагадаємо, що нею мали бути вирішені питання щодо:
  • пільг для ФОПів щодо несплати ВЗ під час перебування на лікарняному або у відпустці;
  • пільг щодо несплати ВЗ, якщо ФОП зареєстрований на тимчасово окупованих територіях або на територіях бойових дій;
  • відстрочки щодо сплати ВЗ за перший місяць, в якому закон набрав чинності, і незастосування штрафів за несплату ВЗ за жовтень;
  • незастосування ставки 5% по доходах, які підлягають річному декларуванню за результатами 2024 року;
  • скасування обов’язку сплати ВЗ, якщо ФОП припинив свою підприємницьку діяльність у період з 1 жовтня до набрання чинності законом;
  • можливості зарахування ВЗ при обрахунку МПЗ для платників ЄП, для яких запроваджується ВЗ;
  • звільнення від сплати ВЗ електронних резидентів (е-резидентів).

При цьому Гетманцев зауважив: «якщо Президент підпише податковий законопроєкт, ці зміни будуть потрібні, якщо не підпише – не будуть потрібні».

На додаток до цього переліку під час робочої групи було підтримано ще  пропозицію Южаніної щодо звільнення від сплати військового збору ФОПів 1, 2 та 4 груп, які зараз мобілізовані до Збройних Сил.

Звісно, якщо Президент найближчими днями все ж таки підпише законопроєкт №11416-д, то до моменту підписання законопроєкту №9319 перелічені вище питання так і залишаться невирішеними.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»