• Посилання скопійовано

У разі продажу смарт-карток на пальне слід зареєструватись платником акцизного податку

Підприємство, яке закуповує та перепродає іншим споживачам паливні картки на дизельне пальне, вважається реалізатором пального і повинне зареєструватися платником акцизного податку

У разі продажу смарт-карток на пальне слід зареєструватись платником акцизного податку

Через мережу АЗС здійснюється роздрібний продаж нафтопродуктів кінцевому споживачеві і у продавця (реалізатора) нафтопродуктів, незалежно від форми розрахунків (в тому числі з використанням талонів, карток, відомостей на відпуск нафтопродуктів), такі операції згідно з пп. 213.1.9 ПКУ є об'єктом оподаткування акцизним податком.

Тобто, як зауважила ДФС у м. Києві у листі від 15.03.2016 р. №6164/10/26-15-40-02-16, такий госпсуб’єкт відноситься до підприємств, які здійснюють реалізацію пального. А отже, він підлягає обов’язковій реєстрації як платник акцизного податку (до початку здійснення реалізації пального).

Реєстрація платника акцизного податку з реалізації пального здійснюється на підставі подання особою заяви до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді  з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб. Більше про нюанси при заповненні заяви >>>

**********

Як зазначило Міністерство енергетики та вугільної промисловості, форму і зміст паливних карток та талонів визначає продавець.

Усі новини на тему >>>

Крім того, фахівці "Дебету-Кредиту" зібрали усі ключові запитання щодо роботи СЕА РП та надали відповіді на них в аналітичному матеріалі тут (для передплатників) >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»