• Посилання скопійовано

Коли ДФС має право анулювати ліцензію на продаж алкоголю?

Фіскали навели сім випадків, коли може бути анульовано ліцензію з продажу алкоголю

Коли ДФС має право анулювати ліцензію на продаж алкоголю?

«Вісник. Офіційно про податки»

Статтею 15 Закону  № 481/95 передбачені такі підстави для анулювання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями:

  1. заява суб’єкта господарювання;
  2. рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання;
  3. несплата чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;
  4. рішення суду про встановлення факту незаконного використання суб’єктом господарювання марок акцизного податку (щодо імпортерів);
  5. рішення суду про встановлення факту торгівлі суб’єктом господарювання алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного податку;
  6. рішення суду про встановлення факту переміщення суб’єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів поза митним контролем;
  7. порушення вимог ст. 15-3 цього Закону щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, або у не визначених для цього місцях.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»