• Посилання скопійовано

Як продавати залишки алкоголю після зміни цін? Нагадування від ДФС

Полтавські податківці наголосили, що продавати за новими цінами слід як новий придбаний алкоголь після зміни цін, так і залишки алкоголю, що були придбані до 2 жовтня

Як продавати залишки алкоголю після зміни цін? Нагадування від ДФС

ДФС у Полтавській області нагадує, що 5 вересня 2018 року Кабміном було прийнято рішення про підвищення мінімальних цін на алкогольні напої.  Постанова №748 опублікована 22 вересня в газеті «Урядовому кур'єрі» №178(6294) та набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування (тобто сьогодні, 2 жовтня 2018 року).

Постановою, зокрема, підвищено розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін залежно від коду виробів підвищено:

  • на горілку та лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%;
  • віскі, ром та джин на 12%;
  • коньяк (бренді) на 6,6-9,5%,
  • вина на 4,5-13,5%.

Так мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки пропонується підвищити до 89,4 грн.

Мінімальні оптово-відпускні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищуються до 321 грн. за 1 л. 100%-го спирту.

Мінімальні ціни на вина натуральні підвищені до 42 грн. за пляшку 0,7 л. у роздрібній торгівлі, на кріплені вина і вермути – до 49 грн., на шампанське за пляшку 0,7 л. – до 89 грн.

На коньяк «тризірковий» мінімальна роздрібна ціна складає 128,3 грн. (ріст ціни на 7,4%), «чотиризірковий» – 139,3 грн. (ріст на 8%) и «пятизірковий» – 151,7 грн. (ріст на 9,5%) за пляшку 0,5 л.

Крім того, мінімальні ціни на сидр, пері (без додання спирту), напої зброджені, отримані в результаті природного бродіння з доданням соків з вмістом спирту не більше 8,5% встановлені на рівні 29,8 грн. (раніше на рівні 28,47 грн.).

Зазначається, що підвищення мінімальних цін на алкоголь пов’язане зі зростанням цін на складові, компоненти виробництва, зокрема, цін на спирт, тару, комплектуючі.

Нагадаємо, що реалізувати алкогольні напої на сьогодні можна лише через реєстратори розрахункових операцій (РРО). А тому, будь-яка зміна ціни на такі напої вимагає від суб’єкта господарювання, щонайменше, перепрограмування касового апарату.

При цьому, що доволі важливо: продавати за новими цінами потрібно як ті, алкогольні напої, що будуть придбані після дати початку дії нових мінімальних цін, так і залишки алкогольної продукції, що була придбана до цієї дати. Тому ці зміни торкнуться суб’єктів господарювання, що здійснюють як оптову, так і роздрібну торгівлю алкогольних напоїв.

Розраховуючи мінімальну ціну, будьте пильними і не допускайте помилок.

Відповідно до чинного законодавства, у разі реалізації алкогольних напоїв за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін передбачено штрафні санкції. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 100% отриманої партії алкогольного напою, але не менше 10 000 грн.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»