• Посилання скопійовано

Збільшення акцизу на тютюнові виробі у 2019 році: як та коли?

З 1 січня передбачено збільшення специфічних ставок акцизного податку на 20%, а з 1 липня ще на 9%

Збільшення акцизу на тютюнові виробі у 2019 році: як та коли?

Офіс ВПП нагадує, що в Україні з 2019 року запроваджена низка нововведень у законодавстві, зокрема, у податковому. Ці зміни вступатимуть у дію поетапно. Ми продовжуємо розповідати про основні з них, які набули чинності з 1 січня.

Після внесенням змін до п. 17 підрозділу 5 «Особливості справляння акцизного податку та екологічного податку» перехідних положень ПКУ, розмір ставок акцизного податку на тютюнові вироби зросли.

Так, з 1 січня 2019 року законодавством передбачено збільшення специфічних ставок акцизного податку на 20%, та ще на 9% з 1 липня.

За попередніми розрахунками, вартість однієї пачки сигарет з фільтром зросте в середньому на 5,62 грн, а з 1 липня за неї доведеться сплачувати  ще на 3,04 грн більше.

Сигарети без фільтру підвищаться у ціні відповідно на 5,52 грн та 2,98 грн за одну пачку.

Збільшення цін на сигарети продовжиться і у наступні роки, адже Україна взяла на себе зобов’язання до 2025 року поступово підвищувати акциз до рівня еквівалентного 90 євро за 1000 сигарет, як того вимагають європейські норми.

***

Читайте також: Акцизний податок – 2019: що зміниться? 

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»