• Посилання скопійовано

«Укрспирт» відновив відвантаження спирту

Уряд погодив тимчасовий порядок відвантаження спирту до 01 жовтня 2019 року, а Мінфін надав роз'яснення ДФС щодо правил виписки ТТН у цей період

«Укрспирт» відновив відвантаження спирту

Як розповідає ZAXID.NET, державне підприємство «Укрспирт» поновило відвантаження спирту, припинене з 1 липня.

«Горілчана криза відміняється: Уряд погодив тимчасовий порядок відвантаження спирту. ДП «Укрспирт» працює в штатному режимі й виконує контрактні зобов’язання», – сказано в повідомленні.

У компанії зазначили, що тимчасовий порядок відвантаження спирту діятиме до 1 жовтня 2019 року. За цей час виробники спирту та споживачі продукції мають привести системи обліку у відповідність до вимог Податкового кодексу.

Зупинка відвантаження спирту спиртовими підприємствами з 1 липня була пов’язана з впровадженням нової системи контролю за обігом етилового спирту. Зокрема, з цієї дати виробники й споживачі спирту повинні щоденно передавати дані про відвантаження і отримання спирту в електронному вигляді до контролюючого органу відповідно до показників електронних лічильників, які мають бути зареєстровані в Єдиному державному реєстрі витратомірів спирту етилового. Однак в законодавстві та інших документах не було прописано вимог до таких пристроїв, що перешкоджало «Укрспирту» їх закуповувати. Через «спиртову кризу» страждали, зокрема, виробники алкоголю і кондитери.

10 липня Кабінет міністрів України схвалив «дорожню карту» заходів для відновлення постачання спирту, яке було припинене з 1 липня. Документом передбачено застосування вже встановлених і зареєстрованих у відповідному держреєстрі приладів обліку до врегулювання питання встановлення і реєстрації нових електронних витратомірів – лічильників спирту етилового спиртовими заводами.

З протоколом Уряду щодо тимчасового порядку та роз'ясненням Мінфіну можна ознайомитися тут.

***

Читайте також: Чому «Укрспирт» із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю?

Джерело: Zaxid.net

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»