• Посилання скопійовано

Чи оподатковується акцизом роздрібна реалізація коктейлів?

Продаж коктейлів, виготовлених з використанням алкоголю, якщо вміст спирту етилового в таких коктейлях перевищує 0,5 відс. об’ємних одиниць, є обʼєктом оподаткування акцизом

Чи оподатковується акцизом роздрібна  реалізація коктейлів?

ДПС у Харківській області повідомляє, що продаж коктейлів, виготовлених з використанням алкогольних напоїв, якщо вміст спирту етилового в таких коктейлях перевищує 0,5 відс. об’ємних одиниць, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування, є операціями з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Такі операції є об’єктом оподаткування акцизним податком за ставкою 5 відсотків. 

При цьому базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість та без урахування  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів, що реалізовані відповідно до пп. 213.1.9 ПКУ (пп. 214.1.4 ПКУ).

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»