• Посилання скопійовано

Як відкоригувати АН у разі помилки в адресі зберігання пального?

Податківці розповіли про те, як виправити помилку у графі «Адреса місця зберігання пального, яке не є акцизним складом, на якому СГ – неплатник податку зберігає пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки» АН

Як відкоригувати АН у разі помилки в адресі зберігання пального?

Податківці у підкатегорії 114.11.03 ЗІР зазначили, що особа, яка склала таку акцизну накладну, повинна скласти розрахунок коригування акцизної накладної форми «П» (далі – розрахунок коригування) з кодом виду коригування «2».

Для здійснення відміни показників акцизної накладної форми «П», що коригується (для коду виду коригування «2») в табличній частині такого розрахунку платник:

  • у графі 1 зазначає порядковий номер рядка – цифру «1»;
  • з акцизної накладної переносить до граф 2, 3 таблиці дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису;
  • до граф 4, 5 вносить показник коригування (зменшення) обсягу реалізованого пального з відповідним знаком (–), при цьому зменшення обсягів має збігатися з обсягом реалізованого пального, зазначеного в акцизній накладній форми «П» (з урахуванням показників акцизної накладної форми «П» та розрахунків коригування до такої накладної, зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН)).

Такий розрахунок коригування в повному обсязі сторнує обсяг пального, зазначений в акцизній накладній форми «П» та розрахунках коригування до такої накладної, зареєстрованих в ЄРАН.

Після реєстрації в ЄРАН розрахунків коригування до акцизної накладної форми «П», складених для відміни показників такої накладної, платником складаються акцизні накладні на операції з реалізації пального, які фактично відбулись, з правильними реквізитами та показниками, в якій зазначається:

  • порядковий номер документа, який має відповідати поточній нумерації;
  • дата складення нової акцизної накладної, яка має відповідати даті складення помилкової накладної, що була зареєстрована в ЄРАН;
  • реєстраційний номер зареєстрованого в ЄРАН першого примірника акцизної накладної, показники якої було скориговано таким розрахунком коригування та дата складання акцизної накладної, показники якої було скориговано.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»