• Посилання скопійовано

Як встановлюються максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари?

Установлені виробником або імпортером не пізніше ніж 10 числа максимальні роздрібні ціни на перелічені у декларації товари запроваджуються з 15 числа місяця її подання, а установлені не пізніше ніж 25 числа – з 1 числа місяця за місяцем подання

Як встановлюються максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари?

ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до пп. 14.1.145 ПКУ підакцизні товари (продукція) – це товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які ПКУ встановлено ставки акцизного податку. 

Максимальні роздрібні ціни – це ціни, встановлені на підакцизні товари (продукцію) з урахуванням усіх видів податків (зборів). 

Акцизний податок з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включається до максимальної роздрібної ціни (пп. 14.1.106 ПКУ).

Вимоги щодо встановлення виробником або імпортером максимальних роздрібних цін на підакцизні товари (продукцію), які повинні наноситися на споживчу упаковку таких товарів разом з датою їхнього виробництва, визначені ст. 220 ПКУ, якою, зокрема, передбачено, що установлені виробником або імпортером не пізніше ніж 10 числа максимальні роздрібні ціни на перелічені у декларації товари (продукцію) запроваджуються з 15 числа місяця, в якому подається декларація, а установлені не пізніше ніж 25 числа – з 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому декларацію подано до контролюючих органів, і діють до їх зміни у порядку, встановленому ПКУ.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»