• Посилання скопійовано

При продажу одного автомобіля податок сплачувати не потрібно

Дохід, який отримано фізичною особою від продажу або обміну протягом року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не оподатковується

При продажу одного автомобіля податок сплачувати не потрібно

Якщо громадянин здійснює продаж такого рухомого майна двічі та більше разів протягом одного року або здійснює продаж вантажного автомобіля, то отриманий дохід оподатковуватиметься за ставкою 5%.

Дохід від продажу такого транспортного засобу визначатиметься виходячи із ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу, але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом.

Платник податку може самостійно обирати один із способів визначення вартості відчужуваного майна, а саме: використати оціночну вартість, визначену згідно із законом, або середньоринкову вартість відповідного транспортного засобу.

При цьому середньоринкову вартість транспортного засобу можна розрахувати самостійно на сайті Міністерства економічного розвитку, з урахування марки автомобіля, року його випуску на пробігу на дату продажу.

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»