• Посилання скопійовано

Військовий збір: законодавці усунуть помилки

Законопроектом пропонується визначити базу оподаткування та конкретизувати об’єкт оподаткування військового збору

Військовий збір: законодавці усунуть помилки

З метою уникнення неоднозначного тлумачення правових норм, які регламентують порядок адміністрування військового збору, розроблено законопроект від 09.09.2014 р. № 5047 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо усунення неузгодженостей при стягненні військового збору".

Законопроектом пропонується внести зміни до п. 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ ПК України, зокрема, конкретизувати об’єкт оподаткування військового збору.

Так, об’єктом оподаткування збором будуть доходи з джерелом виплати з України у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, у тому числі за цивільно-правовими договорами, які включаються до фонду оплати праці; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Також пропонується звільнити з-під об’єкта оподаткування військового збору будь-які доходи, отримані фізособами, які мають податкову адресу на тимчасово окупованій території АР Крим або на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО

Окрім того пропонується визначити базу оподаткування військового збору. Так, базою оподаткування буде загальна сума нарахованого доходу, що є об’єктом оподаткування, зменшена на суму єдиного соцвнеску.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»