• Посилання скопійовано

Екоподаток за орендований бензиновий генератор повинен сплачувати орендар

Податківці надали роз'яснення щодо платників екологічного податку в частині орендарів бензинового генератора

Екоподаток за орендований бензиновий генератор повинен сплачувати орендар

Відповідно до пп. 240.1.1 ПКУ, госпсуб'єкти, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, є платниками екологічного податку.

З огляду на це, ДФСУ вважає (лист від 13.01.2015 р. № 311/6/99-99-15-04-02-15): оскільки викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбуваються під час використання компанією орендованого генератора - одного із видів стаціонарних джерел забруднення, то саме компанія-орендар є платником екологічного податку.

Своєю чергою, Мінприроди у листі від 25.12.2014 р. № 7/3692-14 нагадує, що на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (бензиновий генератор) потрібно отримати дозвіл. Залежно від категорії забруднюючого об'єкта такий дозвіл видають:

 - перша група - Мінприроди за погодженням з Державною санітарно-епідеміологічною службою;

 -  друга або третя групи -  обласні, Київська, Севастопольська міські державні адміністрації, орган виконавчої влади АР Крим з питань охорони навколишнього природного середовища за погодженням з Державною санітарно-епідеміологічною службою.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»