• Посилання скопійовано

Нюанси застосування коригуючих коефіцієнтів радіокористувачами

ДФСУ надала роз’яснення щодо застосування радіокористувачами понижувальних та підвищувальних коефіцієнтів до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом

Нюанси застосування коригуючих коефіцієнтів радіокористувачами

ДФСУ у листі від 29.05.2017 р. №13556/7/99-99-12-03-04-17 нагадує, що Законом №1791–VIII запроваджено коригуючі коефіцієнти до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом. Зокрема, примітка 1 до п. 254.4 ПКУ (понижувальний коефіцієнт 0,75) застосовується для платників рентної плати – користувачів радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів.

Податківці звертають увагу на редакційну помилку в вищезазначених ставках рентної плати у Законі №1791. Так, в опублікованій 27 січня 2017 року редакції тексту Закону у рядку 5 таблиці ставок рентної плати застосована ставка у розмірі 26,21 грн за 1 МГц смуги радіочастот на місяць та є примітка у вигляді позначки "1" (перша).

Водночас у оприлюдненій станом на 1 березня 2017 року редакції тексту ПКУ у рядку 5 таблиці ставок рентної плати, ставку для платників рентної плати зазначено у розмірі 26,211 грн за 1МГц смуги радіочастот на місяць та без примітки.

З огляду на це, податківці радять: до виправлення цієї редакційної помилки платники рентної плати мають право застосовувати примітку 1 (понижувальний коефіцієнт 0,75) до ставок рентної плати для обчислення податкових зобов’язань, керуючись нормою пп. 4.1.4 ПКУ.

При цьому слід врахувати, що для обрахування податкових зобов’язань по радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів (наприклад, для ширини смуги радіочастот 60 МГц) понижувальний коефіцієнт 0,75 застосовується до 30 МГц, решта 30 МГц оподатковуються за повною ставкою.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»