• Посилання скопійовано

Викиди двоокису вуглецю перевищили 500 тонн за 2018 рік: що буде за неподання ф. №2-ТП до ДФС?

Застосування штрафів за неподання або несвоєчасне подання (разом з декларацією екоподатку) копії ф. №2-ТП нормами ПКУ не передбачено

Викиди двоокису вуглецю перевищили 500 тонн за 2018 рік: що буде за неподання ф. №2-ТП до ДФС?

Податківці у підкатегорії 120.05 «ЗІР» наголосили, що у разі якщо річний обсяг викидів двоокису вуглецю перевищує 500 тонн за рік, суб’єкти зобов’язані зареєструватися платниками екоподатку у звітному періоді такого перевищення. Такі платники зобов’язані також скласти та подати звітність, нарахувати та сплатити податок за цей звітний період.

Водночас у листі ДФС від 16.01.2019 р. №1422/7/99-99-12-03-04-17 зазначено, що за зобов’язаннями екологічного податку за викиди двоокису вуглецю в атмосферне повітря, що виникають за результатами діяльності у 2019 році, до платників екологічного податку, в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря, належать суб’єкти, у яких сукупний річний обсяг викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря за даними форми статистичної звітності 2-ТП (повітря) за 2018 рік, копія якої подається до органу ДФС за місцезнаходженням стаціонарного джерела викидів, перевищує 500 тонн.

При цьому застосування штрафів за неподання або несвоєчасне подання (разом з  декларацією екологічного податку) до ДФС копії статистичної звітності 2-ТП (повітря) (річна) нормами ПКУ не передбачено.

Тож головне відзвітувати та сплатити екоподаток. Проте тим підприємствам, які вказали у ф. №2-ТП за 2018 рік більше 500 тонн викидів, але не виконали всі свої зобов'язання щодо екоподатку за 4 квартал 2018 року, доведеться чекати на штрафи. Адже ДФС інформацію зі звіту №2-ТП може отримати від Держстату.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»