• Посилання скопійовано

Податківці при використанні генераторів вимагають ще й сплату екоподатку

За позицією податківців, дизельні генератори є стаціонарними джерелами забруднення. Тому їх власники/користувачі є платниками екоподатку. Але Гетманцев це вважає помилкою

Податківці при використанні генераторів вимагають ще й сплату екоподатку

За розʼясненням волинських податківців, згідно  до пп.14.1.230 ПКУ  стаціонарне джерело забруднення - підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об'єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу та/або скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти. 

Так от на їхню думку, дизельні генератори та інші установки, що працюють на паливі, є стаціонарними джерелами забруднення. 

Тому власники/користувачі  таких генераторів  є платниками екологічного податку за обсяги забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря в результаті спалювання дизельного пального генераторами, визначені згідно з даними  їх паспортними даними.

З цим не погоджується Гетманцев. У своєму Телеграм-каналі він наголосив, що відповідно до п. 240.7 ПКУ не є платниками за викиди суб‘єкти, які здійснюють такі викиди СО2 не більше 500 тонн на рік. 

Тобто, якщо платник використовує до 200 тонн пального на рік сплачувати екологічний податок не потрібно. Він вказав на непрофесійність розʼяснень волинських податківців. Але ДПС знов ніяк не розʼяснює ці моменти, як й з ліцензуванням пально при покупці саме генераторів. Звісно, краще за все ці моменти прописати одразу у Законі, аби не було потім таких позицій у ДПС.

 

***

Читайте також:

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»