• Посилання скопійовано

Коли платники спецгрупи ЄП не сплачують земельний податок?

«Єдинники» зі спецгрупи ЄП на період дії воєнного стану звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, які використовують для госпдіяльності, але є винятки

Коли платники спецгрупи ЄП не сплачують земельний податок?

ДПС в Одеській області інформує, що платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування за ставкою 2 відс., на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, які використовують для господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, які розташовані на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування).

Вказану податкову пільгу для платників єдиного податку передбачено пп. 4 п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України. А саме: платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, які розташовані на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»