• Посилання скопійовано

Мінфін удосконалить порядок проведення моніторингу контрольованих операцій

Оприлюднено проєкт наказу Мінфіну, яким пропонується внести зміни до Порядку проведення моніторингу контрольованих операцій. Його приведено у відповідність до Закону №2970-IX

Мінфін удосконалить порядок проведення моніторингу контрольованих операцій

11 жовтня Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про затвердження Змін до Порядку проведення моніторингу контрольованих операцій». Його розроблено з метою приведення Порядку у відповідність до норм Закону України від 20.03.2023 № 2970-IX  та у зв’язку з необхідністю удосконалення контролю за дотриманням умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» щодо: 

  • надсилання запиту про надання документів (інформації) щодо контрольованої операції іншим платникам податків відповідно до 
пп. 73.3.1 ПКУ за наявності хоча б однієї з підстав, визначених до пп. 73.3.1 ПКУ;
  • виконання вимог пп. 39.4.11-1 ПКУ в разі отримання таких звітів від компаній – резидентів України;
  • автоматичного обміну звітами у розрізі країн.

Також проєктом акта забезпечується приведення у відповідність вимог ПКУ та усунення положення, яке призводило до неоднозначного трактування норми Порядку щодо механізму проведення моніторингу контрольованих операцій у частині аналізу глобальної документації (майстер-файлу). 

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 10 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному  вебсайті Мінфіну у письмовій та/або електронній формі за адресою:  Міністерство фінансів України, 01008,   м. Київ-8, вул. Грушевського,  12/2 або  04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: kirichenkoav@minfin.gov.ua та visoven@minfin.gov.ua.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»